donderdag 29 april 2010

Voorlopige pan



De boom moet nog af en er komen gebouwen achter. Ik overweeg om een interessantere manier te gebruiken om de teksten in beeld te laten komen door animatie.

dinsdag 27 april 2010

The Parkbench tot nu toe

De timing klopt niet maar dat ga ik nog fixen

maandag 26 april 2010

Voorlopige achtergrond



Dit is eigenlijk de enige achtergrond in mijn film en daarom wil ik dat het ook een goede achtergrond is. Ik pas het steeds een beetje aan. Zie hier het resultaat tot nu toe.

donderdag 22 april 2010

1900-2000 Illusratieserie



Ik heb besloten een illustratieserie te maken met 1900-2000 als thema. Dit is 1970.

woensdag 14 april 2010

Modelsheet Bob



Het eerste modelsheet. Het klopt niet helemaal maar ik wil hel ook heel los animeren dus de consistentie van het character is niet zo nodig


De andere twee characters

Dit is overigens de desbetreffende pop. Hij heet Bob en hij is gemaakt van wol. Hij dient nu als muze.

Nieuw concept!


Na een jammerlijk gefaalde poging om 30 sec in een week te animeren op 12fps en de daaropvolgend realistaie dat 3 minuten animeren in een maand toch wel heel erg veel werk is, heb ik besloten mijn film op stop te zetten en een simpeler concept te pakken. Het concept heb ik al eerder bedacht voor een isa poppenanimatie, maar heb er toen niets mee gedaan omdat de pop niet animeerbaar was en omdat ik graag een nieuw concept wilde voor mn vrije film. De moraal in dit filmpje is veel simpeler: voer geen duiven want dan komen er alleen maar meer. Later vandaag zal ik mn nieuwe storyboard posten. Dit is mn eerste artwork

dinsdag 6 april 2010

Rosemary en Edward

Edward




Het jongetje in de nieuwe stijl. Ik vind hem goed aansluiten bij de vormgeving van de moeder, misschien heeft het iets te veel kleine details maar dat vind ik eigenlijk wel leuk.

maandag 5 april 2010




Hetzelfde plaatje, maar dit keer alle lijnen ook mint. Door gebruik te maken van verschillende tinten hoopte ik toch een beetje diepte te creeren. Ik weet niet welke ik zelf beter vind, dat hangt er van af hoe de animatietest uitpakt. Misschien is dat platte wat waar die zwarte lijnen voor zorgen juist wel leuk als het animeert.

Animatietest in vlakken



Dit is de animatietest die ik heb gemaakt uitgaande van de vormgeving in vlakken. Het koste me veel te veel tijd en ik ben er echt niet tevreden mee. Ik vind ook de shading die op sommige objecten zit en op andere weer niet rommelig werken.


Dit is haar in de achtergrond. Ik heb voor nu voor de achtergrond ook maar een steunkleur genomen. Ik vind het moeilijk om te minimaliseren in vormgeving maar ik vind wel dat het echt werkt. Het probleem is nu alleen weer: hoe ga ik duidelijk in beeld brengen dat de achtergrond verdwijnt?

Rosemary met en zonder steunkleur





Dit is mijn nieuwe vormgeving. Ik was eigenlijk best tevreden met de oude vormgeving tot ik er mee ging animeren. Ik weet zeker dat ik liever in lijnen en dan vloeiend animeer op 12 fps dan in vlakken en gebrekkig animeer op 4 fps. Ik denk ook dat ik het mezelf een stuk gemakkelijker maak met deze nieuwe stijl, een af frame kost me veel minder tijd nu in vergelijking met de vorige stijl. Nu hoop ik dat deze mooier passen in de achtergrondstijl die ik voor ogen had.